Η ιδέα ξεκίνησε όταν ο πελάτης μας προσέγγισε και ζήτησε να αλλάξει τις συσκευασίες των κοσμημάτων του σε κάτι πιο μοντέρνο , νεανικό, καινοτόμο. Μια συσκευασία που θα αναδείκνυε την ποιότητα και την πολυτέλεια του προϊόντος έτσι όπως πραγματικά του άρμοζε.

Όπως πολλοί έμποροι κοσμημάτων έτσι και η Catherine Bijoux όταν ξεκίνησε, συσκεύασε τα κοσμήματά της σε τούλινα πουγκάκια. Αυτό όμως δεν αναδείκνυε την αξία του προϊόντος, και στο τέλος δεν ήταν αυτό που η Catherine Bijoux ήθελε να δώσει στο πελάτη της.

Στη πορεία της μελέτης μας βρεθήκαμε αντιμέτωποι με αρκετά εμπόδια. Αρχικά θέλαμε ένα κουτί που να μπορεί να «σταθεί» μόνο του. Να μην χρειάζεται δηλαδή να τοποθετηθεί και σε άλλη τσάντα για να μεταφερθεί και ταυτόχρονα να μπορεί να λειτουργεί και σαν συσκευασία δώρου. Επιπλέον θα έπρεπε στο κουτί αυτό να μπορούν να μπουν χωρίς να τραυματίζονται διαφορετικά κοσμήματα σε διαφορετικά μεγέθη, βάρη και πάχη, αυτό ήταν και η μεγαλύτερη μας πρόκληση.

Η όλη διαδικασία της μελέτης, μετά από πολλά δείγματα και πειραματισμούς, διήρκησε τουλάχιστον 2-3 μήνες. Για να μπορέσουμε να καλύψουμε όλες τις παραπάνω ανάγκες καταλήξαμε σε ένα τύπο κουτιού που θα έμοιαζε με χάρτινο τσαντάκι με σατέν κορδόνι που θα λειτουργούσε και ως τσαντάκι μεταφοράς.

Μια συσκευασία που όχι μόνο μπορεί να «σταθεί» μόνη της αλλά σίγουρα ο τελικός αγοραστής θα μπορεί να τη χρησιμοποιήσει για να αποθηκεύσει ή να μεταφέρει και άλλα πράγματα εκτός των κοσμημάτων.

Καταφέραμε λοιπόν να δημιουργήσουμε μια συσκευασία με μεγάλη διάρκεια ζωής (αφού μετά την αγορά του προϊόντος μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί), είναι ανακυκλώσιμη, φινετσάτη και το ποιο σημαντικό: αναδεικνύει την πολυτέλεια του κοσμήματος.

Τέσσερις γενιές
σε ένα κουτί.
Εδώ και 100 χρόνια,
η γνώση και η πείρα
κληρονομείται
από γενιά σε γενιά.
Ποιοί μας
εμπιστεύονται…