Χαρτινα κουτια δωρου – Gift Box

Τα κουτιά δωρου – gift box είναι κατασκευασμένα από χαρτόνι και διατίθενται σε διάφορα σχήματα και μεγέθη για να φιλοξενούν διαφορετικούς τύπους δώρων. Τα κουτια δωρων μπορούν επίσης να είναι διακοσμημένα με κορδέλες ή άλλα διακοσμητικά για να γίνουν πιο ελκυστικά. Η  συσκευασια δωρου χρησιμοποιείται συνήθως για διάφορα προϊόντα έτσι ώστε να τα κάνουν ελκυστικά για διάφορες περιπτώσεις όπως γενέθλια, σουβενίρ, γιορταστικές περιόδους κ.α.

Πώς χωρίζονται τα χαρτινα κουτια δωρου

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι χάρτινων κουτιών δώρων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάφορους σκοπούς. Μερικοί συνήθεις τύποι χάρτινων συσκευασιών δώρου – Gift Box περιλαμβάνουν:

Κουτιά που διπλώνουν – Folding boxes: Αυτά τα κουτιά είναι κατασκευασμένα από ένα μόνο φύλλο χαρτονιού που διπλώνεται σε σχήμα κουτιού. Συναρμολογούνται εύκολα και συχνά διαθέτουν πτερύγια για να τα κρατούν καλά κλειστά.

Κουτια για δωρα τύπου τσαντάκι: Συσκευασια δωρου με τριγωνικό σχήμα που κλείνει σαν τσαντάκι. Με πιέτα στο πλάι. Συνήθως χρησιμοποιούνται για προϊόντα δώρου.

Κυματοειδή κουτιά – Corrugated boxes: Αυτά τα κουτια δωρων είναι κατασκευασμένα από στρώματα κυματοειδούς χαρτονιού που συμπιέζονται μεταξύ τους για να σχηματίσουν μια ισχυρή, ανθεκτική δομή. Χρησιμοποιούνται συνήθως για σκοπούς αποστολής και αποθήκευσης.

Κουτί κασετίνα – Tucktop boxes: Τα κουτιά αυτά έχουν ένα καπάκι που διπλώνει και μπαίνει κάτω ή μέσα από το σώμα του κουτιού. Συχνά χρησιμοποιούνται για συσκευασία σοκολάτας, καλλυντικών, σετ δώρων και άλλων μικρών αντικειμένων.

Tριγωνικό κουτί: Τα τριγωνικά κουτιά είναι κατασκευασμένα σε σχήμα τριγώνου. Αυτά τα κουτιά χρησιμοποιούνται συχνά για τη συσκευασία και την έκθεση μικρών ή ελαφρών προϊόντων, όπως κοσμήματα, καλλυντικά ή άλλα καταναλωτικά αγαθά.

Συρταρωτά κουτιά – Slider box ή τύπου σπιρτόκουτο: Αυτά τα κουτιά διαθέτουν έναν συρόμενο συρτάρι που μπορεί να τραβηχτεί έξω από το κύριο κουτί, επιτρέποντας την εύκολη πρόσβαση στα περιεχόμενα. Συχνά χρησιμοποιούνται για τη συσκευασία τροφίμων ή άλλων μικροαντικειμένων.

Popup ή αναδυόμενα κουτιά: Αυτά τα κουτιά έχουν σχεδιαστεί για να “αναδύονται” όταν ανοίγουν, αποκαλύπτοντας το περιεχόμενο μέσα. Συχνά χρησιμοποιούνται για τη συσκευασία μικρών αντικειμένων όπως παιχνίδια ή δώρα.

Κουτί σε σχήμα μαξιλάρι – Pillow box: Αυτά τα κουτιά έχουν σχήμα μαξιλαριού και έχουν αρθρωτό καπάκι. Συχνά χρησιμοποιούνται για τη συσκευασία μικροαντικειμένων όπως καραμέλες κ.α.

Κουτιά που διπλώνουν – Tuckin boxes: Αυτά τα κουτιά είναι κατασκευασμένα από ένα μόνο φύλλο χαρτονιού που χαράσσεται και διπλώνεται σε σχήμα κουτιού. Συναρμολογούνται εύκολα και συνήθως έχουν ένα πτερύγιο στο ένα άκρο που μπορεί να τοποθετηθεί μέσα στο κουτί για να το κρατήσει κλειστό. Συχνά χρησιμοποιούνται για τη συσκευασία μικρών αντικειμένων όπως ευχετήριες κάρτες ή προσκλήσεις.

Κουτιά με παράθυρο: Αυτά τα κουτιά έχουν σχεδιαστεί για χρήση για σκοπούς προβολής. Συνήθως έχουν ζελατίνη στο σημείο προβολής ή ανοίγματα για να είναι εύκολα ορατό το περιεχόμενο.

Κουτιά με μανίκι – Sleeve boxes: Αυτά τα κουτιά χωράνε μέσα σε ένα μανίκι. Το κουτί μπορεί να αφαιρεθεί από το μανίκι, επιτρέποντας την εύκολη πρόσβαση στα περιεχόμενα. Συχνά χρησιμοποιούνται για τη συσκευασία προϊόντων υψηλής ποιότητας, όπως καλλυντικά ή κοσμήματα.

Κουτιά με αυτόματο κλείσιμο στον πάτο – Lockbottom boxes: Αυτά τα κουτιά διαθέτουν σύστημα κλεισίματος με κούμπωμα που κρατά το κουτί καλά κλειστό. Συχνά χρησιμοποιούνται για τη συσκευασία προϊόντων που χρειάζεται να έχουν επιπλέον ασφάλεια στον πάτο ή για ταχύτερη συσκευασία την ώρα της παραγωγής.

Κουτιά με πάτο και καπάκι – Twopiece box: Αυτά τα κουτιά αποτελούνται από δύο ξεχωριστά κομμάτια, πάτο και καπάκι, που ταιριάζουν μεταξύ τους για να σχηματίσουν το κουτί. Συχνά χρησιμοποιούνται για τη συσκευασία προϊόντων, όπως καλάθια δώρων ή διαφημιστικά είδη.

Όταν υπάρχει ανάγκη για τοποθέτηση διάφορων προϊόντων μαζί σε μία συσκευασία, στην Merla Pack δημιουργούμε διάφορες ιδέες για κουτι δωρου – gift boxes όπως συσκευασία σετ σε κασετίνα, σε τσαντάκι, συρταρωτά, sleeves και άλλα, ανάλογα με το μέγεθος, την διάταξη, τον απαιτούμενο χώρο και την εικόνα.